Manikir

Ruke su najizloženiji deo tela i kažu da se zapravo po njima najbolje vidi koliko starimo. Lepe i negovane ruke predstavljaju vaš odnos prema samoj sebi i daju utisak jedne zdrave, moderne i poslovne žene.

Iz naše ponude izdvajamo:

  • Klasičan manikir ruku (piling, tretiranje zanoktica, oblikovanje noktiju, nanošenje sredstva za regeneraciju ruku i lakiranje)
  • Dekoracija noktiju (nail art)
  • Parafinsko pakovanje ruku

Nega parafinom je odličan tretman za negu ruku. Namenjen je za intenzivnu negu, vlaženje, stimulaciju i dubinsko čišćenje vaših ruku. Sastoji se od pilinga, masaže i parafinske maske (rukavica). Preporučuje se osobama sa ispucalom, suvom i umornom kožom, kao i onima koji su u kontaktu s hemikalijama i vodom. Zbog svoje topline, ovaj tretman je delotvoran i kod ublažavanja reumatskih tegoba i artritisa. Parafin koji koristimo obogaćen je eteričnim uljima, a rezultat su nežne, mekane, prijatnije na dodir, negovane ruke.

Koža tretirana parafinom je dubinski hidrirana i osvežena. Parafinsko pakovanje zagreva tretirano područje, zbog čega ima povoljno dejstvo na kosti i krvne sudove. Stoga ga preporučujemo i osobama koje imaju problem s cirkulacijom ili reumom.

Tretman počinje pilingom, zatim se ruke ili noge stavljaju u parafin, gde ostaju narednih petnaest do dvadeset minuta. Nakon toga sledi masaža tretiranog dela. Postignuti rezultati su vidljivi već posle prvog tretmana.
Parafinsko pakovanje možete raditi jednom nedeljno ili po želji.

Pored prirodnih oblika noktiju, postoje i novi oblici, koji su postali popularni s pojavom tehničkih, izlivenih noktiju. Oni mogu biti prava umetnička dela, a sa svakom narednom sezonom pojavi se neki nov oblik. Danas imamo okrugle, špicaste, kockaste, šestougaone trouglaste nokte. Najpoznatiji su stiletto, edge, almond, obele, pipe…

OVAL, ovalni oblik, idealan je za široke kratke prste sa širokim noktom. To je atraktivan i konzervativan oblik noktiju. Ovaj oblik uobičajen je kod žena koje imaju prirodno izdužene, savršene nokte. To je uredan, ženstven oblik, prilagodljiv modnim trendovima. Klijentkinje kojima su ruke izložene pogledima, kao što su trgovkinje, učiteljice i bankarske službenice, poželeće ovaj oblik u dužoj varijanti. Bez obzira na to da li je reč o prirodnim ili tehničkim noktima, vrlo lepo im pristaju i lakiranje i frenč, kao i nail art.

ROUND, polukružni oblik, dobar je za kratke nokte jer im obezbeđuje snagu protiv lomljenja. Lagano se sužava i blago prelazi ivicu prsta. Najzastupljeniji je jer deluje najprirodnije.

SQUARE, četvrtasti nokti, najpopularniji među oblicima, ravni su i bez zaobljenih ivica. Često su birani jer podjednako dobro izgledaju s frenč linijom i jednostavnim lakom. Ali morate biti obazrivi jer ne odgovaraju svakom obliku prsta i šake. Najlepši su na dugim, ravnim prstima, a izgledaju još lepše u nešto dužoj verziji.

SQUOVAL je nešto između četvrtastih i ovalnih noktiju – slobodna ivica je četvrtasta, ali sa zaobljenim uglovima. Ovakvi nokti su jači od ovalnih i prefinjeniji od četvrtastih.

PIPE (pipe na engleskom znači cev) pravi je naziv za izgled ovog sve popularnijeg oblika. Potpuno ravnih paralelnih ivica, pri vrhu nokta se zaobljava, a gledan spreda ima veoma duboku polukružnu krivu. Izuzetno zahtevan, izvodljiv uz veliku veštinu manikira, pruža pravo zadovoljstvo onom ko ga ponese na svojim rukama.

STILETTO, veoma atraktivan oblik izuzetno izraženog vrha i zaobljenih ivica koji čini da ruka izgleda sofisticirano. Ako se kombinuje s frenčom, ploča nokta mora biti produžena pomoću kamuflažnog gela ili akrila, a smajli linija vrlo duboka kako bi se postigao skladan izgled nokta veoma povećane dužine. Morate biti obazrivi i poslušati savet manikira pri izboru dužine nokta koja će najbolje pristajati vašoj ruci. Bez obzira na to da li je s frenčom ili s nekom bajkovitom aplikacijom u boji, stiletto može biti ukrašen nakitom, 3D cvetnim ili drugim ukrasima, školjkama, perjem, cirkonima. Savršen je za žene sa smelim, modernim stilom, koje vole da budu u centru pažnje.

ALMOND, oblik koji podseća na badem, izuzetno je graciozan i može se raditi u svim dužinama – od kratkih do veoma dugih. Bio je veoma popularan pedesetih godina prošlog veka, a najviše su ga nosile starlete. Što su ovakvi nokti duži, to su lepši, a to i manikiru omogućava da prikaže sva umeća nail arta. Dugi nokti ovog oblika mogu biti jednostavni za nošenje jer nemaju oštre stranice kao četvrtasti, ali iako izuzetni za izlaske i pokazivanje, za ručne poslove, npr. kucanje na tastaturi, potpuno su neupotrebljivi.

POINTED, špicasti nokti optički dodaju dužinu kraćim noktima, mada nisu previše praktični. Prelaze preko ivice prsta, sredina je oštra i duža od stranica kako bi se naglasio vitak izgled šake. Ovi nokti su slabiji, lomljiviji i teži za održavanje.

Zakažite tretman:
064/867 35 30 011/630 83 42 011/630 82 49